Wednesday, January 20, 2010

TV

so we hv this one new group member. Dia masuk dlm oct last year, officially la. mamat ni pula friendly, byk ckp. Masuk bilik, selalu lepak sembang2 dgn my roommie. Rommie ni popular, org selalu dtg nak lepak dgn dia.

Selalu org masuk, kaco dia je. Mamat ni dtg, kekadang aku skali pon dia kaco. Tanya memacam. Paling x tahan, dia selalu dok blakang, tgk screen aku. Tensen betol. Pastu dia selalu conteng2 lukis katun kat whiteboard. Pastu bebarang dlm bilik dia selalu displace, susun ikut suka hati dia. Mcm x bole dok diam.

Aku selalu ignore je, konon2 buat invisible. Harap2 dia x kaco. Sebab selalu dia dtg carik rommie je. Okla. Tapi hari ni, dtg sorg member rommie, discuss keje, then dia join, discuss sama, tp smbil2 tu discuss, dia main bole kecil. Dok timbang2, lantun g dinding, bergaya best ala pro, sekali, camne tah, tgh aku ngadap screen, PAP, bole jatuh betul2 atas kepala aku. Menjerit aku! Tp bole sume org gelak lak tu, chisss!

Hangat betol aku! Dah la aku cam x sihat sgt. But nasib lepas dia apologise, trus dia dok diam.






Anyway, dah malam ni. Sat2 td, i went to buy a tv kat bilik sorg minah ni. Dia dah nak abih internship, n nak blk uni dia kat duesseldorf, so dia jual 10E je. TV kecik, berat, tp bole la... Minah ni cute, from Uighur, China. Muka pelik standard chinese kat area tu aaa yg technicallynya bukan chinese sbb diorg dah campur mcm2. Friendly, asal nak g ambil TV, terus lepak kat sejam, sembang mcm2, psl agama sbb sama2 muslim kan, psl mknan, kat personal lives (senang betol nak open up to her). Pastu dia bg aku mkn roti la, bg koko powder la (nak get rid of sama la kot sbb dia pon nak blah) and paling best, sbb dia internship kat adidas n dpt sample2 free, dia bg tights yg pakai time olympics hari tu. Satu pendek satu panjang, bila masa nak pakai pon aku tatau, tp best je dpt barang free.... hehehehe. Btw, nama dia sultan ahmed.

Saturday, January 16, 2010

mobile internet

so i've officially moved to the old studentenwohnheim, atau nama tak bestnya, hostel-tmpt-yg-aku-masuk-time-sampai2-kat-erlangen-ni-dulu.

anyway, the room that i got is better than the last one. This one is directly in front of the toilet+bathroom, so nak kuar, xyah nak susah2 pakai bra, jacket, seluar panjang smbil angkut sume mcm toiletries- takot ada yg tertinggal n kunci bilik. Rasa cam perlu, kuar ambil 2 langkah panjang, trus masuk toilet. Lg plak, bilik ni, bersih skit. And because kiri kanan ada bilik lain, tak la rasa sejuk sgt walopon dlm winter yg luar biasa tahun ni.

Tp yg tak bestnya, sbb hostel, internet slow giler, ftp haram x dpt, so download mcm2 x dpt. Frustrated, I went out this moning gak, g cari the best option for wireless internet. Jumpa la satu ni yg ada special offer, 15 Euro/month, and USB stick at 1 Euro. First 5GB laju, lepas tu jatuh tu ~56kb (takkan la sebulan nak pakai smpai 5GB kot, kan?) And besides, ni save utk keje2 penting je, keje2 x penting mcm skarang ni, pakai je line hostel. Tp satu yg x best, contract 24 months. takpela...

Anyway, beberapa benda kena bawak for the offer:
1. VISA
2. Letter from the uni kata lama lg nak dok sini
3. Address confirmation letter from the city
4. Debit card

So, asyik2 tertinggal je benda (sbb agak confused ckp mamat tu), so berulang alik sampai 3 kali, gi hostel + faculty (sbb documents byk simpan situ), semua dlm ~25km, dari pagi smpai malam, baru settle. Penat cam nak mampus! Internet punya pasal.

Anyway, skarang sume dah settle. So far, so good, hopefully speed tu maintain la, jgn hangat2 taik ayam dah!

makan2 came to ourika

and we took a picture with the new host, serina, justtttttt before we left for the airport... uhuk uhuk uhuk, dah nak balik :(

btw, to those i called that morning, eh noon. actually, crew diorg ni wanted a crowd during the shooting. masalahnya, kedai biasa bukak at 1pm onwards, tu pon selalu x ramai, ramainya at nite, pak arab rata2 bgn tgh hari. They knew, but still wanted a crowd at tht time. Tu pasal, we called those we thought were working around kl, bule dtg restaurant ni, bule la mkn free and masuk tv. But alas, timing mmg x cun, n i understand if u guys couldnt make it. Also, sorry la ckp kelam kabut time tu, dah mmg nak kuar g airport sgt2, but my sister needed our help, so all of us telefon2 la suma org we know... mcm lawak pon ada gak.

sekian... been back here barely 12 hours ago, and im already missing home, more so than the first time i was here in 2008 :(

Thursday, January 14, 2010

same name

so i was checking in at Stansted for the flight to nuremberg when the lady at the counter commented that there's another passenger by the same surname as mine. And I was, betul ke ni? "Ingatkan nama Nordin tu kira cam rare je" (especially kat sini2 la, altho tau ada, sbb penah google skali dulu n nampak kat brussels skali dulu). She agreed, lg plak plane kecik, passenger x ramai, bule plak tu ada 2 org nama serupa.


ni kat brussels in 2008

Tp mmg betul! Dia siap tunjuk screen lg, Charlotta Nordin. Lawaknya... nama omputih rupanya nama bapak aku ni...

Monday, January 11, 2010

so i'm now engaged

me and mary


geramnya tgk kotak2 tu, cute smpai rasa nak gigit2...