Wednesday, April 25, 2012

Rodeln

So i wanted to post this agessss ago, but the day after we went sledding, i suddenly freaked out, worried that i might've hurt the baby. Feeling guilty about it, i totally forgot about posting this entry.

Anyway, think it was in November or December that our group went sledding. So they said it was gonna be just an hour or so up the hill before we could sled down. Okla, baru 2 bulan, rasanya bole gagah lg kot, plus, since nobody knew about the pregnancy and sume pon super-excited about it, takkan nak ngada2 kata tak nak pegi kot.

Sekali, belum sampai half-way, i started panting like crazy, alasannya, tak fit, tp mmg sume tau i'm the least fit in the group pon, so i guess sapa pon tak terkejut. And kesian our team assistant, asyik kena jalan slow 'cause she didnt want to leave me behind. And it was no surprise la sapa paling last sampai kat restaurant at the top of the hill tu.

 taking a break so tht yg tertinggal boleh catch up, so bergambar dulu

Me being the typical asian, siap posing senget with the peace sign. Yg lain being typical german (termasuk yg austrian skali), berdiri tegak je... 


Kat hut/restaurant tu, sebelum makan mknan tyrolean yg tak sedap!

..... gmbar sledding takdak! Takde sapa pon teringat nak keluarkan kamera...


So sampai kat atas, makan2, then for the first-timers, the experienced ones gave like a brief explanation on how to use the sled and off we went. Mula2 jalan landai, so i was, duh, ni je ke? 

Then suddenly, zasssss, bebudak lain jln laju, leaving me (again) behind. Then baru tau, kat depan tu jalan dah curam dan curam lagi dan curammmm lagi (i should've known, naik td dah tercungap2). Dah la nak control susah memandangkan kasut aku ni bunga dah nak ilang. Malam gelap pulak tu, winter pon baru start, so benteng kat tepi tebing belum ada. Gila scary ok! Tp these guys were going punya la laju, even at sharp corners. Even my sv pun berani jalan laju, siap cilok2 lg, tp sekali terbabas, nyaring gakla dia menjerit, aku pon tergelak.

Then about 100 m sebelum smpai bawah, my roommate ajak tumpang sled dia, kira dia navigate la since dia pon very experienced. Bole la. Sekali, baru jalan sikit dia dah laju, terus aku menjerit tak tercontrol2 dah. Lg best sampai kat kaki bukit pon terjerit2 lg sampai member sorg yg tunggu kat bawah tu pelik sampai tanya, "Apsal jerit lg, dah sampai kat bawah dah pon?" 

Tp tu la, lain kali jgn gelak kat org, dah kena gelak balik....  ;P

Wednesday, April 04, 2012

Orlando Part II

So conference dah abih, ada satu hari extra. Nak buat apa? Shopping la apa lg :D

On the first day sampai, dah survey2 outlet, rasa mmg kena pegi lg ni, so reserve last day nak g lagi. But before that, ingat dah sampai Florida, nak mkn seafood, so on the second last night, i went to Joe's Crab Shack.

Mmg awkward gakla mkn sorg2 kat tmpat meriah camni. Dgn kanak2 jerit2, family sembang tak stop2, music blasting at the top possible volume, tp seafood punya pasal...


So I had Queen Crab (King Crab kena tambah lg $10, plus kulit keras), udang and crawfish. Ni la first time tgk and mkn crawfish. Rupa cam lobster, tp version kecik, sedap gak. Pastu masak dgn cajun seasoning yg pedas gakla... Portion mcm besar, time mkn cam kenyang, balik bilik, kelaparan huhuhu... i blame it on the long walk back to the hotel.

this is the one on International Drive, yg lepas2 tu dah tak teringat nak amik

Anyway, esok tu g dua outlets. Dua2 tu cam sama je, cuma kedai2 ada beza2 sikit. So pagi2, jalan sebatu, amik bus bawak bag tarik g Orlando Premium Outlet yg kat International Drive, yg tu tak happening sgt, cuma special sbb ada Victoria's Secret punya outlet, the only one in the country. So harus la beli sikit2 kat situ. Too bad my sis's sms tak sampai, dia pesan barang2 utk kawin, kalau tak dah bole beli something *wink wink* that she can wear on her wedding night.

Then at right about 1pm, kejar bus, g the other Premium Outlet on Vineland Avenue that I visited on the first day tu. Yg tu mmg lg byk kedai dan byk org. Habis beriban-riban gakla, but not my riban2 sbb amik order utk adik, cousin, s-i-laws, alem and okla, utk diri sendiri yg dah lama deprived from any sort of retail therapy dan dah berbulan2 mental tahap hampir depression. So sekali dalam bertahun2, what's the harm, kan? Dah bertahun buat translation, bila lg nak keluarkan payment utk nak beli handbag? :D

Anyway, kalu sapa g situ and in my situation, bwk la luggage lg besar. The one I brought was the typical cabin-sized luggage. Alih2 tak muat sbb handbags mmg makan space, last2 kena sangkut jeans and more bags kat handle dia sampai kena pegang at all times, kalu tak terbalik.

And since dah tak mampu nak jalan dah, sbb after being out for almost 12 hours, kaki dah nak tercabut, penat sampai tak larat nak ckp, and kena save some energy sbb nanti nak keluar lg beli some last minute souvenirs and to pack my bag, so amikla taxi balik hotel.

Soooooo... in short, penat tapi syok hihihi. If my mom finds out tht i pushed myself that hard in this condition, matila kena marah, yikes!