Monday, January 21, 2013

Tricking Ayah

Adel dah mobile sekarang.
So we often try to make sure that the doors to certain places yg off-limits for him such as the toilet and the kitchen are often closed. Dia pun tahu tmpat tu dia tak boleh pegi, tp kalu skali nampak pintu terbuka, dia sure laju je pegi towards those doors.

Tonight was no different, tapi kali ni dia pandai nak sneak keluar.

What happened was... well, i needed to go to the bathroom, so i went there tapi terlupa tutup pintu living room, but i figured, takpela, Alem boleh tengok-tengokkan dia. 

Adel saw tht the door was open, so apa lagi, terus dia pegi situ. But not all the way, dia pegi sampai keluar, then patah balik, paused, checked on Ayah. Okay, Ayah (pura-pura) sibuk main komputer.

Then keluar pintu, but again patah balik, paused, checked on Ayah. Okay, Ayah still (pura-pura) tak perasan, keluar balik... 

Then dia buat skali lagi, but this time, dia confident Alem tak perasan, dia jalan terus towards the bathroom.
Nampak dia lama je hilang, Alem g kejar, dia dah depan bathroom dah time tu. 

Not that dia bole masuk pon sebab aku sure block dia. But the fact that dia dah pandai nak kelentong tu yang kelakar but aishhhh.... looks like we have to grow eyes at the back of our heads la camni....

3 comments:

Balkidz Hunny said...

alololo comel jer nak kaverline gituu!

Alfian Abdul Halin said...

sudah pandey ini budak :D how old is he now btw? (lama gila tak masuk blogger btw :P)

sumpit said...

pyan,
dia dah 6 bulan setengah dah... That's how long ko tak visit aku (tp takpe ko sibuk tak tido malam skarang hehehe)