Thursday, September 26, 2013

balik...

adoooooi...
susahnya nak decide.
so my studies dah tak byk nak buat. After that, sv nak publish satu paper, then concentrate thesis.
The thing is, duit dah nak abih, so kenala balik and tak dptla nak join our annual event where we discuss kerja masing2 + skiing + enjoy time kat hotel.
So I told sv about that, dan dia offer bg gaji so that we can stay for another 2 months.
So bolela g event tu dan insyaAllah, siaplah writing, sbb dia mmg worried bebudak kalu balik, selalu terganggu dgn benda2 yg bukan2 yg katanya bukan top priority pon.
Betulla cakap dia tu.

Tapiiiiii.... dah alm byk keja, so I told him terpaksa la balik.

Then, dia suggest stay jela sesorg kat sini, sebulan je pon. Kalu dia dah keja dgn org tu lelama, dia of course nak tgk org tu siap keje dia. Dgr dia ckp, adoiii, now I'm really torn. Tp ni la nak kata, sayang anak punya pasal, tak sanggup la nak berpisah lama2, walo sebulan. Ok, maybe bole kot. But moving back will involve lots of work, and until everything there is settled, barula berani nak tinggalkan dia and rumah lama2.

But really, syukurnya dapat sv yg baik mcm ni. Not only is he very involved in our work, he also cares about our welfare and well-being. I know not many supervisors are like this. Really wish I could stay here until january, but alm has lots to do and he has sacrificed a lot for us, guess it's time to return the favor.

I just hope balik malaysia, kalu sampai2 aku tak layan member2 dan sedara-mara barang sebulan-dua, harap2 diorg faham2 la yer...

3 comments:

Azri said...

Better jangan balik dulu et..takpe suffer dalam sebulan dua dari balik langsung tak dapat nak concretrate kerja..

Kita rasa mcm balik negara sendiri tak ambik masa nak adapt tapi sebenarnya lagi la lama nak adapt. Lainla klu ko balik ko tak bagitau sape2 pun..duduk jer kat rumah siapkan thesis which is impossible la kan

sumpit said...

i am tempted to do that, sbb aku mmg aware of all that.

But the truth is... aku cerita kat ko in person jela...

Alfian Abdul Halin said...

Faham :) Dan nanti tolong share cara kerja SV anda. Semoga kita semua leh jadik cenggitu/camdia :D